19 března, 2020

Šíření Coronaviru se zpomaluje


Israeli Nobel Laureate: Coronavirus spread is slowing



Michael Levitt se domnívá, že nákaza Corona virem po světě se zpomaluje. Čísla tomu zatím neodpovídají ale já věřím, že brzy budou. Daná opatření, která byla zavedena zabrání jeho masivnímu rozšíření a podle statistik z Japonska, Jižní Korey se skutečně trend zmírnil, jakmile lidé začali dodržovat bezpečný odstup a podstoupili karanténu. 

V Čechách je velký problém s lidmi, kteří se vrátili z Italské dovolené a roznesli virus mezi ostatní. Stejně tak v Itálii, kde jsou lidé odkázáni na příjmy z cestovního ruchu, byl virus rozšířen hlavně jejich neochotou zavřít a izolovat se na dobu nutnou pro karanténu. To by nyní již mělo odeznít a nákaza by se měla postupně zpomalovat.

Rozšíření nákazy umožnil hlavně "spěch" lidí. Všichni, kteří se vrátili z dovolené museli do práce, nehledě na svoje zdraví. Celkový koncept chození do práce i když jste nachlazení je moc dobře znám, pokud už nemáte dovolenou musíte do práce přijít, i když se necítíte dobře. Stejně tak zaměstnavatele nezajímá, že jste unaveni a necítíte se dobře, musíte pracovat i s horečkou. Za rozšíření Korona viru nemůžou lidé ale Kapitalismus a korporace, které hledí jen na svůj zisk. 

Žádné komentáře:

Okomentovat