30 května, 2020

Rekapitulace 2020 - první polovina

Na začátku roku to vypadalo špatně, nyní to vypadá ještě hůř. Vezměme to postupně:

Coronavirus


Jsem velmi rád, že prognóza se vyplnila  (Coronavirus Epidemie 2020) a situace se v Evropě stabilizovala. V současnosti již je epidemie na tomto kontinentu pod kontrolou a situace by se měla dále lepšit. Nejvíce zasažené země jako je UK, Itálie, Španělsko, Belgie a Rusko mají stále velký počet nakažených ale brzy se tato situace snad taktéž dostane pod kontrolu.

Virus COVID-2019 jako takový byl již někdy v říjnu minulého roku 2019 volně ve Wuhanu. Jsou záznamy o Francouzských sportovcích, kteří se jím nakazili na sportovních hrách. Virus COVID-2019 unikl z výzkumného ústavu ve Wuhanu a následně se rozšířil po celém světě. 

V současnosti je 6 milionů nakažených po celém světě. Laboratoř, ve které se prováděl výzkum přenosu virů SARS z netopýrů na člověka, měla minulý rok v říjnu 2019 incident, při kterém byl kompletně odkloněn provoz z přilehlých oblastí, jak potvrzují data mobilních operátorů. Tento virus byl geneticky upraven pomocí manipulace jeho RNA v laboratoři, kde následně unikl. Je až ironické, že tento výzkum byl financován z grantu a peněz USA. 

Geopolitické dopady


Virus jako takový si vyžádal mnoho životů ale není tolik smrtelný, jak se předpokládalo. Úmrtnost je v řádu 1% nakažených. Mnohem větší jsou jeho dopady na svět kolem. Nejvíce postiženým regionem je USA a Velká Británie. 

Je to patrně k neuvěření ale obě tyto dříve vůdčí země jsou nyní paralizovány vnitřními problémy a nejsou schopni adekvátní reagovat. Ztratili směr a i kontrolu. Jejich vliv ve světě začne slábnout a budou se muset soustředit na vnitřní politiku a problémy. 

V obou těchto zemích by mělo dojít k nějaké revoluci, může taktéž hrozit občanská válka a separatistické problémy, kdy se některé země budou chtít odtrhnout. Tato situace potrvá velmi dlouho, patrně až do roku 2030. Jedná se zde o vyvrcholení krize západní civilizace, která nemůže v tomto stavu přežít a potřebuje radikální změnu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat